Az eredeti cikket megtalálod itt:
http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2017/3/8/palyavalasztas_tanacsadas_palyaorientacio_d_VK7AZ7

Nem tudod, mi lennél felnőttként? Leteszteltük az eddigi legjobb tanácsadó oldalt

 

A fiatalok 80 százaléka nem jut megfelelő tanácsokhoz általános iskolában, mielőtt középiskolát választana. Ez a szám némileg javul középiskola végére, de sokan így is tanácstalanok maradnak, hogy mihez kellene kezdeniük az érettségit követően. Emil és Tokió játékos formában kalauzol végig egy önismereti teszten, amely végén a készségeid alapján ajánl képzéseket, hogy a számodra legizgalmasabb helyen folytathasd az életed.

Forrás: Emil és Tokió / palyavalasztasi-tanacsado.hu
Bár az állami  és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának is vannak tájékoztatói, valamint a Nemzeti Pályaorientációs portál kínál teszteket és jórészt elérhetetlen videókat, azonban ezek jelentős része elavult, nem igazodik a 2017-2018-as képzési lehetőségekhez sem.
Korábban bemutattuk, hogy a MKIK saját mérései szerint is túl kevés információhoz jutnak a diákok a karrierlehetőségekről a pályaválasztás előtt, ez a teher már 13-14 éves korukban nyomja a vállukat. A legtöbben az otthon látott példák alapján választanak, pedig meglehet, hogy készségeik szerint más pályára lennének alkalmasak, de ez nem derül ki a megfelelő időben. A Trainingplaza a diákok igényeit felismerve megalkotta viszont a hazánkban jelenleg legalaposabb pályaválasztási tanácsadó oldalt, ahol két kedves karakter, Emil és kutyája, Tokió kalauzolja végig a fiatalokat a pályaválasztás útján.
Forrás: Emil és Tokió / palyavalasztasi-tanacsado.hu
Emil egy utazásra invitál minket, amit egy 1-1,5 óra alatt végigjátszható tesztet takar. A tesztet szakemberek és pszichológusok segítségével állították össze, mely különböző élethelyzeteket is igyekszik szimulálni, így valóban a te személyiséged tükröződik majd a végeredményben. Az általad fontosnak vélt tulajdonságokból például fel kell építened a saját totemoszlopod, többek között feladatokat kell vállalnod egy nyári hegyi kiránduláson, vagy tanácsokat kell adnod a bajba keveredett barátodnak. A teszt végén emailben kaptok tájékoztatást arról, hogy milyen készségekben vagytok erősek, milyen karakteres tulajdonságokkal bírtok. A rendszerük összhangban áll a teljes felsőoktatási szaklistával, vagyis olyan képzésekre kaptok tippeket, amiket biztosan választhattok, egyúttal megfelel az érdeklődéseteknek, nem csak a tanulmányi eredményeteknek.
Kedvezmény az Eduline olvasóinak
Az eduline.hu olvasói 1000 Ft kedvezményt kapnak a teszt árából. A megrendelési folyamat során használd az “eduline” kuponkódot és tudd meg, milyen szakok illenek legjobban hozzád az aktuális oktatási kínálatból. A tesztért kattints ide!
Amennyiben további támpontokra, elemzésre volna szükséged, azt is jelezheted az oldal készítőinek. Ekkor kiegészítésül egy személyes pályaválasztási tanácsadást fognak neked javasolni a Mentálhigiénés Központ pszichológus munkatársánál. Személyes tapasztalatunk is alátámasztotta, hogy a teszt rendkívül pontosan meghatározza a válaszoló érdeklődését, azokat az egyetemi szakokat láttuk visszaköszönni a végeredményben, amit magunk is választottunk, vagy a jövőben választanánk. A teszt ugyan nem ingyenes, de mindössze az ötödébe kerül egy hagyományos személyes tanácsadásnak, ráadásul iskolák is megrendelhetik a szolgáltatást a diákjaik számára.
Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük